08.02.2021

ALİ YURTLU

ÖZGEÇMİŞ ( ALİ YURTLU ) 01.09.1988 tarihinde İstanbul/Fatih'de (Süleymaniye) doğdu. İlk ve Orta öğrenimini burada gerçekleştirdi. İlk okul mezuniyeti sonrasında bir müddet medrese eğitimi aldı. 2009 yılında Zeytinburnu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 2009-2011 yıllarında Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi Ülkelerde çeşitli eğitimler aldı. 2011 yılında Medine İslam Üniversitesine öğrenci olarak kabul edildi. 2014 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde kursiyer olarak eğitime başladı ve 2017 yılında buradan mezun oldu. 2016 yılında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri/Tefsir Anabilim Dalında ''Ehl-i Sünnet ve Mu'tezile Ekollerinin Kur'ân'ı yorumlama farklılıkları: Kıyâme Sûresi Örneği'' isimli teziyle Master derecesi aldı. Halen İstanbul Üniversitesi'nde Tefsir alanındaki Doktora eğitimine devam etmektedir. iyi derecede Arapça, düşük derecede Farsça bilen Ali YURTLU, Balıkesir İli Marmara İlçesi Vaizi iken Ağustos 2018 tarihinde Siirt İli Şirvan İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 08 Şubat 2021 tarihi itibariyle Bilecik İli Söğüt İlçe Müftüsü olarak göreve başlamış olup, Evli ve iki Çocuk babasıdır.