26.04.2024

Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması

Türkiye finalleri 2024 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasında düzenlenecek olan Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmaların Bilecik il merkezi birincileri belli oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlilerine yönelik Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Güzel Okuma, Hafızlık, Hutbe Okuma ve Ezan Okuma gibi farklı kategorilerde yarışmalar düzenleniyor.

İl, bölge ve Türkiye finali olarak üç etapta din görevlileri arasında gerçekleşen yarışmaların il merkezi birincileri belli oldu.

İl Müftümüz Ali Erhun’un komisyon başkanlığında düzenlenen yarışmaların il merkezinde;

- Hafızlık yarışması erkekler kategorisinde Bahçecik Köyü İmam Hatibi Ramazan Sağlam,

- Kadınlar kategorisinde Şifa Hafızlık Kur’an Kursu Öğreticisi Merve Karaçivi

- Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında ise erkekler kategorisinde Osmanlı Hafızlık Kur’an Kursu Öğreticisi Dilşat Alioğlu,

- Kadınlar kategorisinde ise Şifa Hafızlık Kur’an Kursu öğreticisi Nebiye Öztürk il merkezi birincisi olarak il finali sınavına katılmaya hak kazandılar.