25.05.2016

Ali ERHUN

Bilecik Müftüsü

(1967 – ….)

1967 yılında Bilecik ili merkez Cumalı Köyünde doğdu. Kuran öğrenimine küçük yaşta yıllarca imamlık yapmış olan dedesinin yanında başladı. İlkokulu köyünde, orta ve lise öğrenimini ise Bursa İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

İmam Hatip olarak Siirt- Eruh ilçesi Akmeşe Köyünde ilk görevine başladı. Müteakiben Trabzon ili Tonya ilçesi İskenderli Kasabasında Kuran Kursu Öğreticiliğine tayin oldu. Buradaki 3 yıllık görevinin ardından Bursa M.Kemalpaşa ilçesi Koşuboğazı Köyü Kuran Kursuna tayin oldu. Aynı yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. Görevinden istifa ederek fakülteye başladı. 2 yıl sonra Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaptı.

Mevlana'nın yanındaki Selimiye Camiinde Müezzin Kayyım olarak göreve döndü. İlahiyat Fakültesini bitirdikten sonra kısa dönem olarak askerliğini yaptı. Akabinde Selçuk Eğitim Merkezine başladı ve 6. dönem olarak ihtisas kursunu tamamladı.

Van Saray ilçe müftüsü olarak tayin oldu ve 3 yıl burada görev yaptı. Bu esnada Van Yüzüncü yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans dersleri aldı.

Daha sonra Aydın Karpuzlu ilçe Müftülüğüne tayin oldu. 2002 yılında yurt dışı görevi için Hollanda'ya gitti. 4 yıllık yurt dışı görevinin ardından, 15 Eylül 2006 tarihinde Antalya Finike ilçe Müftülüğüne atandı. Finike de herkesin takdirini toplayan başarılı altı yılın ardından 2012 yılı Eylül ayında Sakarya Geyve Müftülüğüne atandı. Geyve de yapmış olduğu başta 150 Yataklı Yatılı Kuran Kursu olmak üzere başarılı hizmetlerinden dolayı Sakarya Valisi İrfan BALKANLIOĞLU tarafından kendisine başarı belgesi verildi. 06.08.2018 tarihinde İstanbul Tuzla İlçe Müftülüğüne atandı.

08 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığının 2020/115 sayılı İl Müftüleri Kararnamesi ile Bilecik İl Müftülüğüne atanan ERHUN, evli ve 3 çocuk babasıdır.