07.03.2024

Talim ve Tashih-i Huruf kursu tamamlandı

Bilecik Müftülüğü tarafından din görevlilerinin Kur’anı Kerim’i doğru ve güzel okuması, mesleki bilgilerine katkı sunması amacıyla başlatılan ve üç ay devam eden Talim ve Tashihi Huruf kursu tamamlandı.

Bilecik Merkezde açılan Talim ve Tashihi Huruf kursunu başarıyla tamamlayan 15 din görevlisi için Mart ayı personel toplantısında program düzenlendi.

Programa Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program din görevlilerinin söylediği ilahilerle devam etti.

Programda konuşma yapan İl Müftümüz Ali Erhun, eğitim alan din görevlilerini tebrik ederek tavsiyelerde bulundu.

Müftü Ali Erhun, Kur’anı Kerim’i güzel okumanın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bizler bu topluma örnek olarak, Rabbimizin kitabını ve Peygamberimiz Efendimiz’in güzel ahlakını öğretmekle görevlendirildik. Kur’anı Kerim’e hizmet, Rabbimizin kelamına hizmettir. Kendimizi geliştirmeli ve gayret etmeliyiz. İfa ettiğimiz vebali ağır bir görevdir. Bu görevi en güzel biçimde yapmakla sorumlu mes'ulüz. Bunu da Diyanet İşleri Başkanlığımız koordinesinde açılan kurslar sayesinde sağlamış oluyoruz. Kursumuza göstermiş olduğunuz ilgi ve kazandığınız başarıdan dolayı her birinizi tebrik ediyorum” dedi.

Müftü Erhun, program sonunda Talim ve Tashihi Huruf kursunda ders veren Bursa Nilüfer Fethikoçer Camii İmam Hatibi Ahmet Temen’e teşekkür ederek plaket takdim etti.
Program sonunda Talim ve Tashihi Huruf kursunu başarı ile bitiren din görevlilerine İl Müftümüz Ali Erhun tarafından başarı belgeleri verildi.