22.03.2023

Bilecik’ten 1 Tır Kuru Gıda Yardımı Deprem Bölgesine gönderildi.

Bilecik İl Müftülüğü ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubeleri öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan kuru gıda dolu tır, dualarla depremden etkilenen Hatay'a uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla birçok alanda yardım kampanyaları düzenleniyor.

Bu kapsamda Bilecik Müftülüğü tarafından 10-20 Mart tarihleri arasında “Kuru Gıda Kampanyası” başlatıldı. Kampanyayla beraber din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri öncülüğünde camilerde ve Kur’an Kurslarında hayırsever vatandaşların getirdiği kuru gıdalar depolandı. Kampanya akabinde toplanan kuru gıdalar din görevlilerin özverili çalışmalarıyla Hamidiye Camiinde kolilenerek Hatay’a gönderilmek üzerek tıra yüklendi.

Çalışmalara bizzat katılarak öncülük eden İl Müftüsü Ali Erhun, Bilecik halkının deprem bölgesindeki vatandaşlar için başlatılan kuru gıda kampanyasına kayıtsız kalmadığını ifade etti.

Müftü Ali Erhun, Ertuğrulgazi diyarı, Şeyh Edebali yadigârı, Osmanlının kuruluş yeri Bilecik’imiz üzerine düşen vazifeyi yaptı. Ramazanda Hatay’daki depremzede kardeşlerimizin iftar ve sahurlarında sofralarına yemek olsun diye, aş olsun diye topladıkları nohut, fasulye, pirinç, makarna, un ve diğer kuru gıdaları bu gün itibarıyla yolcu ediyoruz. İnşallah oradaki kardeşlerimiz bu sayede rahat bir Ramazan geçirir. Bu kampanyamızda emeği geçen başta din görevlilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. En küçüğünden en büyüğüne bu hayrı yapan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Ramazan öncesi bir kardeşlik örneği ortaya koyduk elhamdülillah” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Sabri Bağcı’nın yaptığı duanın ardından yardımları taşıyan tır, Hatay’a uğurlanmak üzere yola çıktı.