07.09.2022

Ertuğrulgazi Cami ve Ertuğrulgazi Darulkurrası Açılıyor

İl Müftüsü Ali Erhun, Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi yerleşkesinde inşaatı tamamlanan ve 11 Eylül 2022 Pazar günü açılışı gerçekleştirilecek olan  “Ertuğrulgazi Camii ile Ertuğrulgazi Darülkurrası ve Müştemilatında" incelemede bulundu.

Ertuğrulgazi Camii ile Ertuğrulgazi Darülkurrasını gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Müftü Ali Erhun “Ertuğrul Gazi Türbesi yerleşkesinde 2020 yılında temeli atılan Ertuğrulgazi Camii ve Ertuğrulgazi Darulkurrası inşaatında sona gelindi. 11 Eylül 2022 Pazar açılışını yapacağımız Camimiz ve Darulkurramız Söğüt’ümüzün sembolü olacak. Darulkurrada hafızlarımız hem Kur’an ı Kerim öğrenecek hem de talimlerini yapacaklar. Bir külliye olarak tasarlanan “Ertuğrulgazi Camiinde vatandaşlarımız gönül huzuruyla ibadetlerini eda edecek. Pazar günü 741. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinde Camimizin ve Darulkurramızın açılış töreni gerçekleşecek inşallah. Bilecik Valiliği ve Söğüt Ertuğrulgazi Birliği işbirliğiyle ecdadımıza yaraşır bir şekilde yaptırılan Camimiz ve Darulkurramızın açılışına tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

İncelemeler esnasında Müftü Ali Erhun’a Söğüt İlçe Müftüsü Ali Yurtlu da eşlik etti.