08.07.2024

Bilecik’te Yaz Kur’an Kursları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığımızca düzenlenen 2024 yılı Yaz Kur'an Kursları, ilimiz genelindeki tüm cami ve Kur'an kurslarımızda 1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başladı.

Bu kapsamda İl Müftümüz Ali Erhun, ilimiz merkez ve köylerindeki camilerde açılan Yaz Kur’an Kurslarını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerin derslerini dinleyen Müftü Ali Erhun, kurslarda aldıkları eğitimlerin önemine değinerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Kur’an’ın rahmet yüklü mesajlarını çocuklara aktarmanın mutluluğunu yaşadığına değinen Müftü Ali Erhun “Evlatlarımızı Kur’an’la ve Hz. Muhammed’in (sas) örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha başladı. Yavrularımız Kur’an’ın istediği, Peygamberimizin de yaşayarak gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, yalan söylememeyi, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, kardeşlik ve muhabbeti, ahlaki erdemleri ve değerleri daha derinden kavrayacaklar. Bu süreçte abdest almayı, namaz kılmayı ve Kur’an ı Kerim okumayı öğrenecek, sure ve duaları ezberleyecekler. 1 Temmuzda başlayan Yaz Kur’an kurslarımız 16 Ağustos’a kadar devam edecek. Günde 4 saat boyunca sosyal etkinlikler eşliğinde öğrencilerimizi camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda misafir edeceğiz. Bu sene ilimiz genelinde 295 cami ve Kur'an kursunda açılan kurslara şu an itibarıyla 6 bin 567 öğrenci kayıt yaptırmış olup kayıtlarımız devam etmektedir. Hedefimiz inşallah 10 bin evladımıza bu hizmeti götürmektir. Yaz Kur’an kursu eğitimi sürecinde özveriyle evlatlarımızı eğitecek hocalarımıza başarılar diliyor, yüce Mevla’mızdan yavrularımıza zihin açıklığı vermesini niyaz ediyorum.” dedi.

4-22 yaş arasındaki çocuklar ve gençlerin başvurabildiği Yaz Kuran Kursu Kayıtları 8 Temmuz 2024 Pazartesi gününe kadar devam edecek.

7 hafta sürecek olan Yaz Kur'an Kursları eğitimleri 16 Ağustos'ta sona erecek.