20.06.2022

İlçe Müftümüz İrfan AYIK, kurbanını Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladı.

Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla yürütülen 2022 Yılı Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonuna Yenipazar İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yenipazar Şube Başkanı İrfan AYIK, verdiği kurban vekaletiyle destek oldu.

Müftü AYIK “Türkiye Diyanet Vakfımız, kurulduğundan bugüne yolu iyilik olanlarla el ele verip iyiliği dünyaya hakim kılmak için gecesini gündüzüne katmış, Ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasında ve tüm yeryüzünde adeta iyilikle özdeşleşmiş bir kuruluş haline gelmiştir. Vakfımız, alan el ile veren eli buluşturarak bizlerle; mağdur, mazlum, garip-gurebanın arasında gönül köprüleri kurmuş ve  kurmaya da devam edecektir” dedi.

Kurban ibadetinin Allah’a yaklaştırmaya ve bu vesileyle de Müslüman kardeşleri yakınlaştırmaya vesile olduğunu ifade eden Müftü AYIK “Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımız yaklaşık 30 yıldır vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu sayesinde mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimizle gönül bağımızı ve kardeşliğimizi güçlendirmektedir. Gerek yurt içinde ve gerek yurt dışında son derece şeffaf bir şekilde sürdürülen organizasyonda kurban kesimleri; vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımız'da görev yapan hocalarımız, din görevlilerimiz/gönüllülerimiz ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Müftü AYIK, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla sürdürülen 2022 Yılı Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu'na destek çağrısında bulunarak şunları kaydetti:
“Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ve dünyadaki mazlum, mağdur ve muhtaçlara ulaştırılmak üzere bizlere vekalet yoluyla emanet edilen kurbanları büyük bir titizlikle yerlerine ulaştırmaktayız. Vakfımız, yarım asra yakın tecrübesiyle geçmişte dini duyguları istismar edenlerin aksine iyilikleri yüreklere nakşediyor, milletimizin şefkat elini kıtalara taşıyor. Her geçen gün önemi daha iyi anlaşılan ve daha da büyüyen bu iyilik hareketine destek veren hayırsever necip milletimize teşekkür ederken yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde sevgi, şefkat ve yardım elimizi bekleyen kardeşlerimizin olduğunu hiç unutmayalım. Bu iyiliğimiz hiç bitmesin ve muhtaç kardeşlerimizin bayramı bayram olsun diye geliniz bu sene de kurbanlarımızı paylaşalım! Vereceğimiz kurban vekaletleriyle kardeşlerimizin kalplerine dokunarak onlarla olan bağlarımızı güçlendirelim. Unutmayalım ki kendisine kesilen kurbanları için "Ondan geriye ne kaldı?" diye sorulduğunda "Sadece bir kürek kemiği kaldı." diyen Hz. Aişe anamıza cevaben Peygamber Efendimizin (s.a.s) “Desene kürek kemiği dışında hepsi duruyor.” şeklinde buyurması bize kalanın verdiklerimiz olduğunu göstermektedir. Yüce Allah şimdiden kurbanlarımızı kabul eylesin.

Kurbanınız Paylaşmak için Din Görevlilerimize veya İlçemiz Müftülüğüne müracaat edebilirsiniz.

#KurbanınıPaylaş #KardeşinleYakınlaş Türkiye Diyanet Vakfı #türkiyediyanetvakfı