03.06.2023

Bilecik’te Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

2023 yılında hacca gitmek için hazırlıklarını tamamlayan hacı adaylarının heyecanlı bekleyişleri sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2023 Yılı Hac Organizasyonunda, hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden hacı adayları İlimiz Cumhuriyet meydanında yapılan program sonrası dualarla uğurlandı.

Cumhuriyet meydanında yapılan törene Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İl Müftüsü Ali Erhun, Din görevlileri ile beraber hacı adayları ve aileleri katıldı.
Uğurlama programı Ertuğrulgazi Camii İmam Hatibi Murat Geçvan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşma yapan Vali Dr. Kemal Kızılkaya geçen sene hacca giderek o ulvi duygu yaşadığını ifade ederek “Sizler seçilmiş insanlarsınız. Hacca gitmek parayla ya da başka bir şeyle olmuyor. Bu sadece bir nasip meselesi. Bir çağrı meselesi. Sizlere bu konuda sorumluk düşüyor. Gidemeyen herkes için dua etme sorumluluğunuz vardır. Milletimiz için devletimiz için ve ümmeti Muhammed için dualarınızı ihmal etmeyiniz. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Erhun “Bizim elçilerimizsiniz. Milletimiz adına kutsal beldelere sizleri gönderiyoruz. Milletimiz için devletimiz için ve gelecek nesillerimiz için dua etmenizi istiyoruz. Gittiğiniz yolculuk çok kutsal ve çok bereketli bir yolculuk. Muhterem kardeşlerim. Hac meşakkatlidir. Hac zor bir ibadettir. Allah sabrını ve kolaylığını versin inşallah. Rabbim salimen gidip salimen dönmeyi sizlere nasip etsin” dedi.

Hacı adayları İl Müftüsü Erhun’un  yaptığı duanın ardından kutsal topraklara gitmek üzere Bilecik’ten ayrılarak Hava Limanına uğurlandı.