16.12.2022

Kuran kursu minikleri yerli malı haftasını kutladı

12-18 Aralık Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Bilecik İl Müftülüğüne bağlı Kayıboyu ve Hz. Hatice 4-6 Yaş gurubu Kur'an kursunda Yerli Malı Haftası kutlandı.

Hafta kapsamında geleceğin mühendislerine, yerli ve milli ürünler, klasik ve modern dönem ürünleri market, pano ve sınıf içi etkinlik çalışmalarıyla tanıtıldı. Milli ve yerli ürünlerin önemi, ülkemizdeki ürün çeşitleri, sahip olduğumuz ülkenin değeri, sağlıklı beslenme ve “yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz” ayeti ışığında bilgiler verildi.

Programa katılarak Öğrencilerin coşkusuna ortak olan İl Müftüsü Ali Erhun, yerli malı kullanma farkındalığı kazandırmayı amaçlandıklarını belirterek hafta hakkında şu değerlendirmede bulundu: “Bilecik Müftülüğü olarak kurslarımızda eğitim alan miniklerimize yerli malı kullanımında farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Hafta boyunca kurslarımızda yapılacak olan bu etkinliklerde yerli malı kullanmanın bilincini aşılıyoruz. Aynı zamanda tutumlu yaşamayı ve israfı önleyerek bilinçli tüketimi de miniklerimize öğretmeye gayret ediyoruz. Bu tarz programları hazırlamak büyük emek ister. Bu işin zahmetini çeken ve büyük sorumluluk üstlenen hocalarımızı ve bu etkinlikte katkısı olan velilerimiz kutluyorum." Dedi.

Miniklere çeşitli ikramlar yapıldığı program haftanın anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.