09.12.2022

Bilecik’te "Aileyi Ayakta Tutan Dini Değerler" seminerleri başladı

Bilecik İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından Aileyi ayakta tutan değerler projesi kapsamında başlatılan, aile okulu seminerlerinin ilki Osmanlı Hafızlık Erkek Kur’an Kursunda ve Şifa Hafızlık Kız Kur’an Kursunda verildi.

14 hafta sürecek olan seminerlerin ilkine konuşmacı olarak İl Müftüsü Ali Erhun; “Bilecik Müftülüğü olarak hızlı değişen ve gelişen toplumumuzda dini değerler, ahlaki öğeler ve kültürel kodlar üzerine kurulu aile yuvamızın bireylerini bilinçlendirerek aileyi ayakta tutmayı amaçlıyoruz. Öncelikle Hafızlık yapan öğrencilerin ailelerine ulaşıp bu programı genelleyerek tüm halkımızın aile noktasında bilinçlenmesini sağlayacağız. Bu konuda Bilecik’te aileleri bilinçlendirmek için bir seferberlik ilan ettik. Rabbim eşlerimizi ve çocuklarımızı bizlere göz aydınlığı kılsın. Bilecik halkının seminere yoğun ilgi göstermesinden dolayı da çok mutluyuz. Bilecik Müftülüğü olarak bu konuda her türlü hizmete öncülük edeceğiz” dedi.

Öte yandan, 14 hafta sürecek seminerin ilk sunumunu Şifa Hafızlık Kız Kuran Kursunda yapan İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu; “Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Aile olmak” konulu seminer verdi.

Bilecik Müftülüğü ADRB’nin hazırlamış olduğu seminerler, İl Müftüsü, Müftü Yardımcıları, Vaizler, Din Hizmetleri Uzmanı, Psikolog, Aile Terabisti, İmam Hatip ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin koordinesinde yürütülecek.

Bu hafta ilki gerçekleştirilen Aileyi Ayakta Tutan Değerler Projesi Seminerleri, her hafta çarşamba günü saat 19:30 da erkeklere yönelik Osmanlı Hafızlık Kur’an Kursu’nda, perşembe günleri saat 19:30 da bayanlara yönelik Şifa Hafızlık Kız Kur’an Kursunda gerçekleştirilecektir.

Seminerlerin Konuları

• Kuran ve Sünnet Perspektifinde Aile