16.07.2022

Bilecik Şehitliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anısına Tören Düzenlendi

Bilecik Şehitliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni Düzenlendi

İlk olarak Bilecik Şehitliğinde başlayan törende Vali Dr. Kemal Kızılkaya, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak ve kurum amirleri, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Saygı duruşu, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı tören mangası tarafından saygı atışının ardından İlimiz Kayıboyu  Cami İmam Hatibi Metin Tetik tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Vali Kızılkaya’nın şehitlik defterini imzalamasıyla devam eden törende İl Müftüsü Ali Erhun dua etti.

Şehitlerimiz İçin Mevlid-i Şerif okundu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Orhangazi Camisinde Mevlit programı düzenlendi.

Program din görevlileri tarafından okunan Mevlid-i Şerifin akabinde İl Müftüsü Ali Erhun arafından şehitlerimiz için dua yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı’da tören düzenlenerek Kur-an ı Kerim okunup dua edildi.

İl Müftüsü Ali Erhun'un dua ettirmesinin ardından şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu sütunlara Vali Dr. Kemal Kızılkaya, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve Müftü Ali Erhun  ve beraberindekiler, karanfil bıraktı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı’da tören düzenlenen tören akabinde  protokol üyeleri Cumhuriyet meydanındaki programa geçti.