17.05.2022

“Evliliğe İlk Adım” seminerine katılan çiftlere belgeleri verildi.

Bilecik Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen “Evliliğe İlk Adım” projesi kapsamında (Covid - 19 nedeniyle )Online olarak  yapılan ve 4 hafta süren seminere katılanlara belgeleri takdim edildi.

Seminere katılanlara teşekkür eden İl Müftüsü Ali Erhun “Tarihten günümüze kadar Türk toplumunun temelini güçlü aile oluşturmuştur. Bu sağlam aile yapısı nedeniyle ecdadımız, devletleri yıkılsa bile çok kısa sürede toparlanarak yeni devletler kurabilmişleridir. Bizler de bu anlayış üzere güçlü bir aile yapısı oluşturmak için Başkanlığımızın riyasetinde seminerler düzenliyoruz. Seminerimize katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Sizler Bilecik’in ilk belgeli çiftlerisiniz. Öğrendiğiniz bilgiler, bundan sonraki hayatınızda sizlerin yolunu aydınlatacak inşallah” dedi.

4 hafta süren seminerde;

-Evlilik; Ahirete uzanan birliktelik
-Nikah ve sorumluluk
-Ailede iffet ve mahremiyet
-Ailenin iletişim dili
-Çocuklarla şenlenen yuvalar
-Çevre bilinci ve tüketim ahlakı
-Yuvamız merhamet ocağı olsun
-Evlilikle büyüyen ailem, konuları işlendi.

Seminere katılan çiftler yapılan sunumlardan çok istifade ettiklerini belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.

İl Müftülüğü makamında gerçekleşen belge takdim törenine İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, ADRB Koordinatörü Gülhanım Işık, Din Hizmetleri Uzmanı Hakkı Şener ve kursiyerler katıldı.