16.07.2021

Bilecik Şehitliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anısına Tören Düzenlendi

Bilecik Şehitliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni Düzenlendi

İlk olarak Bilecik Şehitliğinde başlayan törende Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya ve Belediye Başkan Vekili Semih Tuzak şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Saygı duruşu, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı tören mangası tarafından saygı atışının ardından İlmimiz Kayıboyu  Cami İmam Hatibi Metin Tetik tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.

İl Müftüsü Ali Erhun'un dua ettirmesiyle devam eden törende Vali Şentürk, şehitlik defterini imzaladı.

Şehitlerimiz İçin Mevlid-i Şerif okundu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Şerifpaşa Camisinde Mevlit-i  programı düzenlendi.

Program Kayıboyu Müezzin Kayyımı Harun Çalışkan, Osmanlı Hafızlık Kursu Öğreticisi Dilşat Alioğlu ve memur Ahmet Cansız tarafından okunan Mevlid-i Şerif akabinde İl Müftüsü Ali Erhun arafından şehitlerimiz için dua yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı’da tören düzenlenerek Kur-an ı Kerim okunup dua edildi.

İl Müftüsü Ali Erhun'un dua ettirmesinin ardından şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu sütunlara Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve Müftü Ali Erhun  ve beraberindekiler, karanfil bıraktı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı’da tören düzenlenen tören akabinde  protokol üyeleri Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezindeki programa geçtiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan burada ki program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete seslenişi sinevizyona yansıtılarak, canlı olarak izlendi.

Ardından  Araştırmacı Yazar Dr Osman Arslan ve Şair Bestami Yazgan söyleşisi ile Kongre merkezindeki program sona erdi.