12.03.2019

BİLECİK İL MÜFTÜLÜĞÜ DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLEDİ

Bilecik İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Kadınlar günü programı düzenledi.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu: Kadın Allah Teâlâ’nın rahim isminin tecelli ettiği varlıkların en kutsalı olan insanoğlunu dünyaya şefkati ile insanlığın içini ısıtan, bilgeliği ile eğiten ve toplumların kaderini değiştiren kıymetli bir varlıktır.

Kadın ruh ve mana yönden kuvvetli, meveddet ve muhabbetin kaynağıdır.

İslam kadın ve erkeğin birbirine üstünlükleri iddiasını reddetmiş ve her ikisini de bir bütünün iki eş parçası olarak görmüştür. Kur’an’da cinsiyetçi bir dil yoktur. Kur’an’ın ana konusu Allah ve insandır. İnsan ise yaratıkların en üstünü ve yeryüzünün halifesidir. Kadın ve erkek aynı hamurdan, aynı mayadan oluşmuş ve aynı emre muhatap olmuştur. Kadın bir kutup yıldızıdır. Kendi ekseninde dönerken hem kendisini hem de etrafındakilerini aydınlatır. Kadının kendisini gerçekleştirmesi önündeki bütün engelleri kaldırmalıyız. Kadının kadın kimliğine saygı duymalıyız.

Müftü yardımcısı Hacıömeroğlu’nun konuşmasından sonra program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi, İlahiyatçı Yazar Kişisel Gelişim Uzmanı Nurten Nalan ALKAN CECELİ tarafından “Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum” konulu konferans sunumundan sonra program hediye takdimi ile sona erdi.