04.03.2021

Camilerde COVİD-19 Tedbirleri

COVİD-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında Bilim Kurulu tarafından belirlenen toplu olarak bulunulacak alanlarda uyulması gereken hijyen, sosyal mesafe vb. kurallarda göz önünde bulundurularak, İlçe Merkezi ve görevlisi bulunan köy camilerinde kontroller ve yeniden düzenlemeler yapıldı.

Alınan tedbirler kapsamında namaz kılacak vatandaşlar arasında sosyal mesafenin sağlanmasını teminen, camilerin kapalı alanlarında ve namaz kılmak için belirlenen diğer alanlarda, bir kişinin en az 60x110 cm'lik bir alanı (seccadenin kaplayacağı alan) kullanacağı göz önünde bulundurularak, namaz kılınacak alanın en uç noktalarından her yönden birer metre mesafe olacak şekilde uygun zeminde yapılan işaretlemeler görevliler tarafından yenilendi. Cami içi, bahçesi, avlusu ile namaz kılınacak açık alanların azami kapasitelerini gösteren uyarı yazısı herkes tarafından görülebilecek bir şekilde ilgili alanların girişine asıldı. Dezenfektanlar kontrol edilerek azalmış olanlar dolduruldu ve cemaatin erişimini kolaylaştırmak için avluya, kapı girişlerine ve ayakkabılık gibi birkaç farklı noktaya asıldı.